Single Blog Title

This is a single blog caption
26
mai

Scrisoarea Tinerilor Verzi

Dragi concetățeni,

Gândim diferit față de alte organizații de tineret de care poate ați mai auzit, dar ce poate fi mai frumos decât o organizație de tineret verde modernă în care diversitatea e la fel de importantă ca și unitatea.

Vom construi o organizație puternică care sa joace un rol important în succesele viitoare ale PV, așa cum se întâmplă peste tot în lumea democratică. Nu vom promova în spațiul public decât valorile și principiile ideologiei verzi care animă partidele verzi peste tot în Europa: ecologismul, pacifismul, democrația participativă, justiția socială, economia sustenabilă și respectul pentru diversitate.

Noi, Tinerii Verzi, susținem consolidarea apartenenței Partidului Verde la marea familie verde europeană, la European Greens, prin practica politică de zi cu zi. Ne dorim un Partid Verde modern, orientat spre viitor, cu o viziune asemănătoare cu a celorlalte partide verzi din UE, din regiune, așa cum sunt, de exemplu, Moramo din Serbia, Verzii din Muntenegru ori Možemo din Croația, care să pună accentul pe creșterea calității vieții pentru cei rămași în urma, pe urbanismul verde, pe lupta împotriva corupției, privilegiilor și a inegalităților sociale.

Respectăm toate progresele care s-au făcut în acești ani atât pe plan național cât și în comunitățile noastre locale. Totuși este nevoie de mai mulți aleși locali, județeni și naționali de orientare verde care să promoveze o agendă modernă care să impulsioneze protecția mediului și lupta contra sărăciei la nivel local, județean și cât și național. Pentru acest lucru este nevoie acum de un restart puternic al partidului, cu o orientare clară de centru-stânga spre stânga care să ne permită abordarea ofensivă a unei agende sociale explicite alături de o agendă verde la fel de ofensivă. Singura soluție credem noi, pentru afirmarea politică a PV ca partid competitiv în România.

Vom face propriile noastre campanii pentru sprijinirea tinerilor din România, pentru asigurarea accesului egal la un viitor mai bun pentru fiecare. Vom susține totodată, campaniile European Greens și Greens/EFA privind egalitatea tuturor persoanelor indiferent de etnie, sex, orientare sexuală sau religie. Vom milita pentru acordarea dreptului de vot începând cu vârsta de 16 ani. Suntem adepții democrației participative, susținem introducerea unui Universal Basic Income dedicat studenților, susținem eliminarea pragului electoral pentru alegerile locale și europene. Vrem burse care sa acopere în mod real nevoile elevilor. Vrem introducerea Educației pentru biodiversitate și schimbări climatice în curricula școlară. Vrem ca legile să fie adoptate în Parlament doar după ce impactul lor asupra tinerilor este clar specificat. Vrem consolidarea Dialogului Social și o mai bună reprezentare a tinerilor în Consiliul Economic și Social. Toate aceste obiective se vor putea doar cu ajutorul vostru, prin consolidarea acestei organizații, care trebuie să fie capabilă să își organizeze propriile proteste, pichetări și scrisori către parlament și parlamentari.

Să fie Verde!

Tinerii Verzi

Leave a Reply

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...