Single Blog Title

This is a single blog caption
23
iul.

O Românie curată la trup și la suflet

O Românie curată la trup și la suflet

Ioan Petru Culianu, într-o celebră carte publicată acum mai bine de treizeci de ani scoate în evidență următorul aspect: ,,O putere inteligentă se ferește de martiri”; aici denotă că politica însemnă responsabilitate față de valorile unei națiuni, și-a unei Europe aflată în procesul de dezvoltare și unificare.

Politica e făurarul unei ideologii democratice care nu trebuie viciată, ea trebuie să lucreze asupra mediului social pentru a pune în balanță și-a compensa minusurile cu care ne lovim zi de zi.

Adevărată democrație este în noi, în tânăra generație arhetipală care îți caută propria identitate psiho-motivațională în fața celor care ne vând gogoși și ne subestimează inteligența. Ne fură și ultimul drept civic, educația (care ar trebui să devină o prioritate de 7% din PIB), din propria lor incompetență, actuala clasă politică ne dă din slăbiciunea lor crasă.

Știind că noi suntem adevărata schimbarea, ei își neagă propria putere creionând ideea pt. a sodomi simțul civic:

-prin scăderea participanților la vot;

-lipsa dezinteresului asupra drepturilor vocii.

Prin lipsa noastră de cuget riscăm să îndesim rândurile celor lipsiți de judecată.

O politică fidelă are nevoie de transparență, progres, libertate democratică garantată prin constituție. La ora actuală toate forțele politice ar trebui/ se concentrează asupra viitorului verde (încălzirea globală fiind singurul inamic al ecosistemului din care facem parte ca un întreg).

Noi, cetățenii RO. trăim la ora actuală o privatizare ilegală a resurselor, în special asupra celor verzi. Statul are obligația introduceri unui justiții de mediu care să condamne ecocidul, iar ca să se poată realiza acest proiect si pentru România avem nevoie în primul rând de o justiție sociala și o forță politică verde în structurile legislative și executive.

O Românie curată la trup și la suflet are nevoie printre altele de o valorificare eco-rațională care să răspundă la nevoile economice și sociale.

O implicare directă a tinerilor în viața politică și civică ar schimba pozitiv sistemul actual prin scăderea vârstei de vot, prin schimbarea drepturilor de ocupare a funcțiilor publice.

Știu ca declarația mea pare una utopică, însă o educație corectă formează egalitatea de șanse, egalitatea de gen, biodiversitatea și justiția care sunt principii fundamentale ale unei societăți aflate în progres.

Member European Youth Parliament;

Leave a Reply

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...