Single Blog Title

This is a single blog caption
18
apr.

Schimbările climatice provocate de încălzirea globală se fac prezente în România

Schimbările climatice provocate de încălzirea globală se fac prezente în România prin manifestările recente ale vremii.

Începutul lunii aprilie a adus odată cu acesta ninsori și intensificări ale vântului în majoritatea teritoriului țării și temperaturi până la 12 grade sub medie.

Printre măsurile care au trebuit să fie luate în legătură cu vremea rea se numără închiderea mai multor drumuri din Botoșani și Iași și suspendarea de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgeță Neamț a cursurilor tuturor școlilor din județ.

Aceste evenimente meteorologice influențează, de asemenea, în sens negativ sectorul agricol, în special pomicultura și culturile de rapiță, după cum tot ceea ce a înforit în această perioadă este posibil să înghețe.

La polul opus, în lunile de iarnă s-au înregistrat temperaturi specifice primăverii, meteorologii asemănând ziua de Crăciun din punct de vedere termic cu cea de Paște.

Vremea neobișnuit de caldă în iarna târzie poate da naștere fenomenului de primăvară falsă, lucru care determină creșterea prematură a plantelor, lăsându-le vulnerabile față de înghețuri.

Schimbările climatice au fost asociate cu numeroase probleme de sănătate, precum cele pulmonare sau cardiovasculare, dar și afecțiuni psihice.

Se așteapă ca aceste evenimente, care reprezintă câteva din semnele încălzirii globale, să se înrăutățească din ce în ce mai mult în anii următori.

Comportamentul uman la nivel individual care țintește la ameliorarea schimbărilor climatice și protejarea mediului trebuie să cuprindă:

🌻renunțarea la mijloace de transport personale, care funcționează pe bază de combustibili fosili, producătoare de Co2;

🌻reducerea consumului de carne și lactate, care contribuie în mod masiv la producerea gazelor cu efect de seră și la poluarea solului și apelor;

🌻reducerea consumului disproporționat de produse, întrucât contribuie la poluarea planetei, prin crearea de deșeuri.

Miruna Necula – Coordonatoarea departamentului de Mediu din cadrul organizației „Tinerii Verzi”

Leave a Reply

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...