Single Blog Title

This is a single blog caption
16
dec.

Dreptul la o locuinţă este un drept fundamental, punct!

Dreptul la o locuinţă este un drept fundamental, punct!

Conform Declarației Universale a Drepturilor Omului, adoptată la 10 decembrie 1948 de către Organizaţia Naţiunilor Unite, fiecare fiinţă umană de pe această planetă are dreptul de a avea un acoperiş deasupra capului, un loc pe care să îl numească acasă.

Din păcate, acest drept este numai unul dintre numeroasele drepturi pe care le avem numai în teorie, nu şi în practică. În România există peste 15 mii de persoane rămase fără adăpost, dintre care în jur de 5 mii trăiesc pe străzile capitalei.
Mai mult, pe 7 decembrie 2022, la ora 9 dimineața, în jur de 20 de persoane au fost scoase cu forța din casele lor de pe strada Anton Pann, nr.7-9. Acestora nu li s-a oferit nicio explicaţie, au fost lăsaţi pe stradă în frigul iernii, iar sistemul de asistenţă socială din România le-a oferit locuri numai în adăposturile de noapte, copiii fiind separaţi şi trimişi spre alte adăposturi. Pentru a primi ajutor de chirie, persoanele evacuate vor fi nevoite să petreacă un anumit număr de zile într-un adăpost de noapte. Dacă aceştia refuză, din pricina faptului că nu doresc să fie despărţiţi de copiii lor, de pildă, nu vor primi niciun ajutor.

Unde e dreptatea? Unde este grija faţă de propriul popor a celor pe care i-am învestit în înaltele funcţii pe care le ocupă în acest moment? Cum de omul a ajuns să fie plasat pe ultimul loc, iar suferinţa acestuia ignorată de către autorităţi? În România există peste jumătate de milion de case nelocuite. De ce statul refuză să le ofere un adăpost numărului mult mai mic a oamenilor fără locuinţă?

Noi suntem stânga. Adevărata stangă din România. O stângă verde şi progresistă căreia îi pasă atât de mediul înconjurător, cât şi de fiecare cetăţean al ţării.

Leave a Reply

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...